Kako da prepoznam srebrnu ribicu I gde se pojavljuje silverfish?

Srebrne ribice su ime dobile posrebrnastom metalnom spoljnom izgledu insekta I obliku I pokretima nalik ribama. Ovaj mali insekt bez krila, vitakispljošten, ima telo prekriveno srebrnim lestvicama. Odrasle srebrne ribice imaju dužinu tela oko 12-19mm, bez repa.Pored toga imaju male složene oči koje su široko razdvojene.Ovaj insekt je bez krila, ima duge antene. Žive veoma dugo I mogu se brzo kretati po ravnim površinama.

Srebrna ribica( silverfish ) ili vodena buba je vrsta insekta koji se zavlači u mračna I vlažna mesta u kući. To su mali duguljasti, srebrnkasti, gmizavi insekti koji izlaze kasno noću i jure kad upalite svijetlo. Nemaju krila, ali mogu brzo da trče.Ove insekte možete naći na svim mogućim mestima pa I među starim knjigama u podrumu, pod tepihom…Posebno vole podrume, kupatila, odvode. Poželjno je da ova mesta proveravate s vremena na vrijeme detaljno, jer se srebrne ribice mogu  namnožiti I napraviti dugoročnu štetu.

Srebrneribice u kući?

U kući se sebrne ribice često nalaze u kadi, sudoperama, kupatilu. Iako se srebrne ribice obično nalaze na vlažnijim mestima, možete ih pronaći I u kuhinji, brašnu, žitaricama

 

Da li su Srebrne ribice odnosno Silverfish opasne zaljude?

Srebrne ribice su prilično bezopasni kućni insekti koji retko uzrokuju veće štete u domovima.

Medjutim, za mnoge ljude njihova koža može proizvesti alergene koji, kada se kombinuju s drugim zatvorenim alergenima poput prašine, rezultiraju razornim simptomima alergije poput svraba, nakupljanja sluzi ikašlja.

U slučau da ste u svom domu primetili pojavu srebrne ribice, ne oklevajte da potažite našu stručnu pomoć. Najsavremenijim preparatima I tehnikom pomoćićemo vam u borbi sa ovim insektima. Naši stručnjaci za kontrolu štetočina rešiće Vaš problem sa srebrnim ribicama.