Zaštita od štetočina

Štetočine su vrste životinja ili biljaka koje izazivaju različite vrste šteta po životnu sredinu i okruženje čoveka. Na otežano normalno funkcionisanje i život najčešće utiču organizmi koji direktno napadaju izvore proizvodnje biljne hrane, useve, odnosno životinjskog porekla, stoku i živinu. Česta meta napada su takođe skladišta hrane, kao i sam stambeni, odnosno poslovni prostor. Dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija su neke od osnovnih mera u sprovođenju zaštite od štetočina.

Štetočine u okruženju

Šteta koju nanose može biti ekonomska, odnosno zdravstvena. Insekti i glodari u velikim skladištima hrane mogu izazvati nemerljive gubitke. Pored hrane, u stambenim objektima, podrumima i ostavama, često meta napada mogu biti i elektro instalacije, umetnine,  odeća. Svakako, zdravlje je na prvom mestu, a štetočine su direktni i indirektni prenosioci raznih zaraznih bolesti, i potrebno je reagovati sa prvim znakovima primećenosti u okruženju.

Životinje štetočine

Osnovna podela životinja štetočina je na – insekti, glodari, gmizavci i ptice. U zavisnosti od vrste štetočina, Eko Tim primenjuje različite tretmane kontrole, suzbijanja i uništavanja štetočina, primenom mera dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije. Bilo da je reč o vašem stambenom prostoru, poslovnom prostoru, dvorištu, bašti, skladištu prehrambenih proizvoda ili robe široke potrošnje, njivi, ambaru, silosu, bilo kakvoj vrsti proizvodnje, na otvorenom ili zatvorenom, naš stručni tim ima adekvatna rešenja za vaše probleme. Poslujemo po evropskim standardima, koristeći ekološka sredstva i poštujući sve propise i standarde, uz potrebne dozvole izdate od nadležnih ministarstava.

Upoznajte se detaljno sa grupama i pojedinačnim štetočinama, kako izgledaju, čime se hrane, koliko su štetni za čovekovu okolinu i koji su znakovi njihovog prisustva. Nakon toga predlažemo vam da proces suzbijanja i zaštite prepustite profesionalcima, odnosno da nas kontaktirate, kako bi na najbrži i najefikasniji način rešili problem sa kojim se suočavate.