Kako izgleda bubašvaba?

Buba švaba je tamno smeđe, gotovo crne boje.Njihova tela imaju pomalo masni sjaj.

Jedni su od najčešćih štetočina, a osim što izazivaju neprijatnost, smatraju se prenosiocima bolesti, kako bakterioloških, virusnih, gljivičnih, tako i parazita.

Istraživanja pokazuju da mogu preživeti i do mesec dana bez hrane, ali ne mogu preživeti duže od dve nedelje bez vode.

Jedna od karakteristika bubašvaba jeste da ispuštaju feromone, to je njihovo sredstvo komunikacije i prepoznavanja. Ova supstanca takođe igra važnu ulogu u reprodukciji.

Uglavnom su aktivni noću, a u toku dana ih možemo naći na vlažnim i mračnim mestima. Ukoliko ih primetite u toku dana, na dnevnom svetlu, dovoljan je znak da ih verovatno ima u mnogo većem broju na tamnim skrivenim mestima, stoga odmah kontaktirajte službu za dezinsekciju koja će vam pomoći u suzbijanju ovih štetočina.

Odakle dolaze bubašvabe?

Buba švabe  su uobičajeni insekti  u prostorijama koje se odnose na rukovanje hranom ili proizvodnju, u javnim zgradama i u stanovima.

Bubašvabe su ljudima posebno gadni insekti koji se obično nalaze u kupatilu i kuhinji.

Najčešće ulaze ispod pragova vrata, kroz otvorena vrata ili prozore,ventilaciju, cevi,odvod ili kanalizaciju.

Često se bubašvabe susreću u kuhinji u kojoj traže hranu, ali pobegnu čim se upali svetlo u pokušaju da se sakriju i zaštitite od potencijalne opasnosti.

Kako se rešiti bubašvaba?

Od suštinskog je značaja da se postupi što je pre moguće kada se otkriju bubašvabe i da se izvrši neophodan tretman dezinsekcije, jer se oni brzo razmnožavaju. Ako se na vreme ne primene odgovarajuće mere dezinsekcije problem sa bubašvabama će biti sve teže eliminisati.

Najbolji način jeste da pozovete službu zadezinsekciju. Mi vam nudimo intervenciju za uklanjanje bubašvaba, stavljajući vam na raspolaganju našu stručnost i znanje koje smo stekli u uspešnom rešavanju problema sa bubašvabama poslednjih 15 godina.

Ukoliko sumnjate na prisustvo buba švaba u vašem domu ili imate problem sa buba švabama , ne oklevajte da nas kontaktirate.

Delujemo prema principu prevencije i u slučaju zaraze postupamo brzo i odlučno da ne bi došlo do širenja bubašvaba.

Svi naši tehničari obučeni su najsavremenijom opremom i tehnikama za suzbijanje bubašvaba.

Na koji način vršimo dezinsekciju

Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se susrećemo sa našim klijentima jeste:

Da li su preparati protiv bubašvaba bezbedni? i

Da li moram da napustim stan ili kuću nakon dezinsekcije?

Sama reč dezinsekcija može vas naterati da pomislite da su za ubijanje bubašvaba potrebni vrlo toksični proizvodi i da ćete morati da  napustite kuću duže vreme, ali stvarnost je potpuno drugačija, mi dezinsekciju vršimo potpuno bezbednim preparatima (Boža da napiše na koji način), bezbednim za ljude, decu i kućne ljubimce, tako da ne morate da napuštate svoj dom.

Mi ćemo vam pomoći da rešite svoj problem sa bubašvabama u vašem domu ili na poslu, a ujedno ćemo vas naučiti kako da izbegnete bubašvabe u budućnosti.