sanjati glodare

Nekada buđenje zna biti baš teško, posebno kada ste sanjali neke lepe, nežne snove, pa ste poželeli da još malo ostanete u tom carstvu. Međutim, ako su u pitanju oni drugi, ne baš tako ružičasti snovi, buđenje se javlja kao spas u zadnji čas. Šta god da ste sanjali sigurno ste se bar jednom probudili toliko pod utiskom sna, da ste morali odmah pročitati šta on znači. Neretko se iznenadite koliko ti simboli mogu biti drugačiji od vaše prve pomisli njihovog značenja. Eto, hajde da vidimo šta znači sanjati glodare.

Šta znači sanjati glodare

Kako pod glodarima obično prvo pomislimo na miševe i pacove, sanjati glodare, složićete se, je jedno ne baš zanimljivo iskustvo. Takav san doživljamo kao predznak nečeg ružnog, neprijatnog, sa dominantnim osećanjima brige i straha.

Neka opšta tvrdnja kada je sanjanje glodara u pitanju kaže da ćete učiniti nešto nepromišljeno, nešto što će vam se kasnije obiti o glavu. Sa druge strane, takav san vam govori da imate nečistu savest, odnosno da nemate mira sa nekim svojim postupcima i stavovima.

Ukoliko sanjate konkretnu situaciju, imate i konkretna značenja. Pa tako napr., ako sanjate mrtvog glodara to znači da vam se smeši prilika koju biste trebali da iskoristite. Takođe, takav san ima pozitivan efekat, jer označava i rešavanje vaših problema. Ako ste pak sanjali da lovite glodara, to znači da ste nadomak poslovnog uspeha i finansijske stabilnosti.

Sa druge strane, ukoliko su vas glodari napali ili ujeli, važi tumačenje da zbog svoje pohlepe možete imati gubitke, ali i upozorenje da postoje potecijalni problemi sa zdravljem, te bi se što pre trebali obratiti lekaru kako ne biste stvorili i sam problem.

Sanjati miševe

Jedan od najčešćih glodara koji nam dolazi u san jeste miš. Neko opšte značenje kaže da sanjati miša odražava strah od nečega ili nedostatak snage da se izađe na kraj sa rešavanjem nekog problema. U zavisnosti od toga kako ga sanjamo, nailazimo i na različita tumačenja.

Sanjati miša koji jede

Ukoliko ste sanjali da miševi jedu, sa jedne strane to znači da ćete u nekom narednom periodu biti srećni, radosni, dok se sa druge strane, u nekim situacijama može tretirati i kao gubitak samopouzdanja zbog neke osobe.

Sanjate da jurite miša

Ovakav san govori da se pred vama nalazi jedan veoma povoljan period u životu, pun veoma srećnih okolnosti i preokreta u kome ćete brže i bolje ostvariti neke svoje ideje, planove, ambicije. Drugim rečima, nastupa vreme pozitivnih okolnosti.

Sanjate da ste uhvatili miša

Ovakav san biste voleli da sanjate, jer nagoveštava rešavanje finansijskih problema. Sa druge strane, on vam ukazuje da imate loš stav prema okruženju, ljudima i životu uopšte, kao i da je vreme da taj stav promenite.

Sanjati miša u krevetu

Kako ovakav san može biti prilično uznemirujuć, on vas zapravo upozorava da je kranje vreme da počnete dabudete samostalni, da imate više poverenja u sebe i da shvatite da ste sami sebi dovoljni u rešavanju nekih problema i izazova.

Sanjati da miševi beže

Umesto miša, u ovom snu onaj koji beži ste vi. Ovaj san govori da ste osoba koja se ne može uhvatiti u koštac sa problemima, nego beži i izbegava ih. San vam poručuje da je krajnje vreme da se zaustavite, suprotstavite, nađete rešenje i živite.

Sanjati pacove

Kao i miševi, ni pacovi nisu omiljeni za boravak u snovima. Ukoliko vam se pak tu nastane, to bi moglo da ima i pozitivno, ali i negativno iskustvo. U zavisnosti od načina i situacije kako ih sanjate, postoje različita tumačenja.

Sanjati pacova u kući

San koji vas upozorava da je krajnje vreme da se pozabavite time koga puštate u svoj život i svoju kuću. Sanjati pacova u kući znači da treba biti na oprezu, jer neki nedobronamerni ljudi se nalaze u vašem okruženju i mogu vam stvoriti probleme. Drugim rečima, rešavajte ih se.

Sanjati da se plašite pacova

Strah od pacova obično ukazuje da vreme trošite na nebitne stvari, dok se pravi problemi nalaze oko vas, a za koje nemate ni pažnju ni volju za rešavanjem. Takođe, ovaj san ukazuje da veoma brzo i burno planete i da svoje neraspoloženje prenosite na osobe oko vas. Mislite o tome. Iako je veoma neprijatan, ovaj san ima jedno veoma dobro značenje za vas. On simbolizuje i ukazuje na nove prilike u budućnosti. Svaki strah od promene i manjak samopouzdanja morate rešiti kako biste ove okolnosti iskoristile za vaše bolje sutra.

Sanjati ogromnog pacova

Iako na prvi pogled uopšte ne zvuči tako, ali ogroman pacov u snu simbolizuje svedočenje nekim velikim, lepim stvarima u životu. Nekome je to ostvaranje nekog velikog sna, nekome veridba, nekome ženidba, a nekome rođenje detetea. U svakom slučaju u pitanju su velike i krupne stvari obavijene srećom i radošću. Pa, uživajte.

Sanjati da vas pacov ujeda

Posle ovog sna tačno da ne poželite da više ikada zaspite. Međutim, na javi ovaj san vam govori da ćete imati jedan turbulentan i izazovan period nakon koga ćete doživeti velike promene u životu. Ne brinite. Te promene će biti dobre. Zapravo, biće ostvarenje nekog vašeg sna. Zato, opustite se.

Tumačenje snova

Ako uzmemo u obzir da su naši snovi projekcija naših emocija, događaja kojima svedočimo ili u kojima učestvujemo i našem doživljaju istih, lako je zaključiti da su motivi koje sanjamo odraz naših okolnosti na javi. Tumačenjem tih motiva olakšavamo sebi da razumemo neke znake i lakše podnesemo stvarnost.

Na kraju, kada pogledate nisu ti glodari ni tako loši, bar u snu.