sanjati insekte

Često nam insekti stvaraju nelagodu i u stvarnom svetu. Sve te bubice, mušice, pa zujanje, ujedi. Sanjati insekte, ipak, nije uvek loš znak. Sve zavisi od toga kako i na koji se način insekti pojavljuju u snovima.

Ukoliko sanjate da vidite pojedinačne insekte, prema nekim tumačenjima u prenesenom značenju to govori da ste skromna osoba, koja je došla do određene tačke da joj treba više pažnje, uspeha, poslovnih izazova i sličnog. Drugim rečima, da kao osoba niste zadovoljni trenutnim stanjem i da vam je potrebna promena.

Ukoliko sanjate puno insekata, to znači da ste preplavljeni brigama, koje niste rešavali na vreme. Dobra stvar je da problemi nisu uvek katastrofični, nego da su se nagomilali i da je krajnje vreme da se obračunate sa njima.
Posebno zna biti neprijatno kada sanjate da vam insekti gmižu po telu, zavlače se pod kožu ili upliću u kosu. U tim slučajevima smatra se da insekti simbolizuju probleme koji se ponavljaju, koji su dugoročni, veoma isrcpljujući, te se nakon buđenja možete osećati umorno, bespomoćno i frustrirano. Neretko, takvi snovi povezuju se sa raspravama i nelagodnim situacijama u stvarnom životu.

Šta znači sanjati bube

Generalno gledano, sanjati insekte u bilo kom obliku i na bilo koji način, donose češće neprijatne snove, koji ukazuju da u realnom svetu imate poteškoće koje vas prate i sa kojima se morate izboriti.

Pitate se zašto su insekti simbol neprijatnosti, straha i teških osećanja? Zbog toga što ih mi tako doživljavamo. Bez obzira što znamo da su to veoma korisna živa bića, koja učestvuju u prirodnim procesima, na prvi pogled neki su nam ružni izgledom, drugih se plašimo da će nas ubosti, povrediti, treći su velike štetočine i narušavaju nam svakodnevicu. Glavni problem u vezi sa insektima je to što su drugačiji. Insekti su sićušni, građom, ponašanjem i načinom života su potpuna suprotnost čoveku i kao takvi nepoznanica koju prihvatamo sa dozom strepnje i rezerve.

Ipak, na slučajevima pojedinačnih insekata koji se pojavljuju u snovima, videćete da sanjati insekte ponekad može biti i dobar znak.

Sanjati pauka

Sanjati pauka može imati različita značenja, u zavisnosti od konteksta. Ukoliko vidite pauka, bez da ste ostvarili interakciju, možete očekivati radosne vesti. Poslovni uspeh, mogućnost odlaska u inostranstvo, sanjati pauka znači da će napori koje ste ulagali konačno uroditi plodom i da je vreme da iskoristite šanse koje vam se ukazuju. Ukoliko sanjate paukovu mrežu, to je znak da vas čeka uspešna poslovna godina. Pauk koji plete mrežu ukazuje na uspeh. Ukoliko međutim sanjate da ste vi upleteni u paukovu mrežu, to je znak nezadovoljstva u ljubavi.

Ujed pauka u snu je znak, najava razočarenja. Ukoliko u snu ubijate paukove, to znači da se borite ili ćete se boriti sa strahovima. Suočiti se sa teškim odlukama nije laka, i možda je vreme za tako nešto. Sanjati da ste okruženi paukovima označava da je strah koji imate iracionalan i da je vreme da se ohrabrite. Bežati od pauka u snu znači da vas je neko lagao, dok je juriti paukove u snu znak da treba odustati od onoga što jurite u realnom životu. Ako ste ipak ulovili tog pauka, onda je to potvrda da je odluke koje ste doneli, a za koje niste sigurni, ispravne.

Sanjati mrave

Mravi su uporni, marljivi, predstavljaju naporan rad i organizaciju. Ukoliko sanjate koloniju mrava, to je simbol usklađenosti. Ukoliko je prijatan ugođaj, želite da budete deo neke veće grupe, međutim ako su osećanja naprijatna, vaše želje su da se nekako izdvojite iz gomile. Sanjati mrave generalno znači da vas čeka neka promena, dok je sanjati jednog mrava simbol da vas očekuje nekakva nagrada za uložen trud, na privatnom ili poslovnom planu.

Sanjati krpelja

Krpelji su paraziti koji se hrane na telu domaćina. Sanjati krpelja upravo ima značenje da vam neko ili nešto na javi isisava životnu energiju. Ukoliko sanjate krpelja koji mili po vama, to je upozorenje na moguće zdravstvene probleme. Sanjati da uklanjate krpelje sa svog tela potvrđuje vaše napore da se izborite sa problemima i olakašte sebi situaciju u kojoj se trenutno nalazite. San u kom se nalazi krpelj sa kojim nemate nikakvu interakciju može značiti da ćete u budućnosti biti tajnoviti, ali i moguću promenu emotivnog statusa, raskid sa emotivnim partnerom.

Sanjati pčele

Sanjati pčele može značiti da vam je život užurban, što i nije retkost u današnje vreme, s tim što bi to značilo i da ćete se konačno suočiti sa raznim odgovornostima koje ste do sad možda uspešno izbegavali. Druga verovatnoća ukoliko ste sanjali pčele je da će vam ubrzo stići lepe vesti. Možda ćete upoznati nekog posebnog. Pčele su simbol turbulencije. Ukoliko vas je u snu ujela pčela, to je simbol moguće izdaje i ukazuje da obratite pažnju na svoju okolinu. Ako vas pčele jure, a vi uspete da pobegnete od njih, to je znak da ćete uspešno rešiti i prevazići neprijatne situacije koje su vas okupirale. Ako je uz pčele u vašem snu i med, bilo da ga prave ili sakupljaju nektar, očekujte prosperitet i finansijski prihod. Zujanje pčela u snu takođe ukazuje na dobre vesti.

Sanjati insekte, pored navedenih dobrih i loših tumačenja, može ukazivati i na postojanje realnog problema, odnosno činjenice da u svom objektu ili neposrednom okruženju imate problem sa nekim od insekata. Ukoliko je to slučaj, kontaktirajte Eko Tim, brzim i efikasnim tretmanom dezinsekcije rešićete problem, a takođe ćete i lepše sanjati.