toplotno zamagljivanje

Uređaji za toplo zamagljivanje

Toplo zamagljivanje je jedna od metoda primene uništenja insekata primenom dezinsekcije. Raspršivanje ultra sitnih čestica vrši se posebnim aparatima, sa zemlje ili iz vazduha. U ovom slučaju, rastvarač, nosač biocida je voda ili organski rastvarač (dizel, parafinsko ulje, kerozin i slično). Na ovaj način čestice ostaju nekoliko sati u vazduhu i tako deluju na insekte. Ovakva primena insekticida nije opasna po čoveka i kućne ljubimce, domaće životinje, osim ukoliko se nađu direktno izloženi mlazu koji izlazi iz uređaja za zamagljivanje. Toplo zamagljivanje potrebno je da sprovede osoba stručno obučena za korišćenje profesionalnih aparata.

Eko Tim vrši proces toplog zamagljivanja sledećim uređajima:

pulsFOG – stacionarna i mobilna primena

Uređaj nemačke proizvodnje, foger koji se koristi u plastenicima i staklenicima, za zaštitu od bolesti i štetočina, na farmama domaćih životinja za dezinfekciju i dezinsekciju, za zaštitu od štetočina u komunalnoj higijeni, suzbijanje muva i zaštitu od komaraca, u proizvodnim pogonima, skladištima, pukotinama, u skrivenim mestima, gornjim slojevima hala, silosa i slično.

Tehnika termičkog zamagljivanja je ekonomična i delotvorna metoda suzbijanja letećih i puzećih prenosnika bolesti (komarci, mušice i druge štetočine). Visoka temperatura prilikom sagorevanja u izduvnoj cevi stvara fine čestice veličine oko 15 mikrona, koje u potpunosti ispunjavaju prostor u kom se primenjuje tretman.

Napomena: Uvođenjem nove tehnologije poslovanja preduzeća Eko Tim, u cilju nam je što kvalitetnije, brže, efikasnije, sa što manje troškova sprovesti mere dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije i fumigacije.

Mobilstar E/ER – stacionarna i mobilna primena

Aerosolni raspršivač sa četvorotaktnim benzinskim motorom, podesivim elektronskim daljinskim upravljačem, biranjem količine protoka rasprsivanja 1/km – sinhronizovan radarom.

Područja primene

Borba protiv razvijenih i nerazvijenih larvi u javnoj higijeni borba protiv razvijenih i nerazvijenih insekata i štetočina opasnih za zdravlje i higijenu u privatnom i industrijskom sektoru, kao u parkovima, rekreacionim centrima, vojnim objektima, na brodovima u lukama, na plažama, na železnici, auto kampovima i drugo.

Tehnike primene

Uređaj je konstruiran za tri različite tehnike primene. Kapljice, koje se razlikuju u veličini, spektru i strujanju, mogu se regulisati promenom količine i brzine vazduha i količine protoka.

Dezinsekcija se sprovodi isključivo ekološkim preparatima, pogodnim za primenu u javnoj higijeni, odobrenim od strane ministarstva zdravlja, uz sve odgovarajuće dozvole. Ovi preparati nemaju štetno dejstvo po čoveka ili životinje, ne mogu izazvati alergijske niti druge negativne reakcije.